אני מאמינה..

 

כעו"ד, מומחית לענייני משפחה, גירושין וירושה, אני מאמינה שכל לקוח/ה הוא עולם מלא בפני עצמו, הזקוק/ה ליחס אישי וראייה אישית של המשפחה הספציפית שלו/ה.
 
 
כך, אני 'תופרת' לכל לקוח/ה חליפה מושלמת על פי מידותיו/ה.
 
אני מאמינה שאסטרטגיה משפטית מנצחת- מובילה למציאת פתרונות מתאימים ויצירתיים למצבים נתונים.
 
 
שכלול כל הכלים המשפטיים העומדים לרשותי – ידע, יושרה, חוזק, נחישות וביטחון – מוביל את לקוחותיי לעתיד טוב יותר ולפרק חדש בחיים מנצחים.
 

 

המקצועיות שלי

מזונות

חובה זו חלה על הבעל בתקופת הנישואין וכן בתקופה בה מצויים הצדדים בהליכי גירושין.הבעל צריך להמשיך ולשלם מזונות אישה עד  או עד שניתן פסק דין לגירושין המחייב את האישה להתגרש מהבעל והיא מסרבת לעשות כן.
 
 

רכוש

החוק יוצר הסדר ממון בין הצדדים הוא "איזון המשאבים", על ידי הקביעה שאם "לא עשו בני הזוג הסכם ממון… יראום כמסכימים להסדר איזון המשאבים לפי פרק זה, ויראו הסדר זה כמוסכם בהסכם ממון בעל תוקף…".
 
 

משמורת

המשמורת המשותפת מגשימה הלכה למעשה את זכות היסוד של הקטינים לחוות כל אחד מהוריהם כהורה משמורן ולגדול עמם (תמ"ש (אי´) 1701/05 ג.ה. נ´ ג.ד. 12/02/2008). הדברים מוצאים משנה תוקף ומשקל בענייננו שעה שמדובר באב שמילא חלק מרכזי ביותר (אם לא החלק הארי) בטיפול בקטינים מאז לידתם.
 
 

גירושין

למעט אקט הגירושין עצמו – המתקיים באופן ייחודי בבית הדין הרבני, בשאר הנושאים כגון: מזונות, משמורת, הסדרי ראייה וחלוקת רכוש ישנה לשתי הערכאות סמכות דיון מקבילה. במידה והוגשה בבית הדין תביעת גירושין בין יהודים, אליה נכרכו עניינים אלו.
 
 

אלימות במשפחה

החוק למניעת אלימות במשפחה נועד בשביל להרחיק את מי שנוהג באלימות כלפי מי מבני משפחתו מה שלא מאפשר חיים סבירים ופוגע ברווחתו של נפגע האלימות ומונע הגנה ממנו.
במקרים כאלו בית המשפט נדרש לאזן בין בריאותו וחירותו הפיזית והנפשית את מבקש הצו לבין הזכויות של הצד השני.

גביית מזונות


הפקודה מבחינה בין חוב מזונות עבר, דהיינו: חוב שקדם לצו הכינוס, לבין חוב מזונות שנוצר לאחר שניתן צו הכינוס וקובעת כי חוב מזונות אשר חל לאחר מתן צו הכינוס- אינו בר תביעה במסגרת הליך פשיטת רגל.
 
 

הסכמים

הסכם הורות משותפת, הוא הסכם שנערך בין שני אנשים, שאינם בני זוג, מתוך כוונה להביא לעולם ילד משותף. הסדרה אמאואבא´ז (אבנר ברנהיימר ל-HOT) למשל, העלתה לסדר היום, מה שכבר שנים מתפתח בישראל, מודל המקיים משפחה, סביב הורות משותפת ולא סביב קשר של זוגיות ונישואין.
 

מתנות

דנה, בת להורים אמידים ביותר, נישאה לאביב. הוריה של דנה, נהגו להעביר לבני הזוג סכומי כסף גדולים אשר שימשו אותם לצורכי הבית והעסק. לאחר מספר שנות נישואים, נקלעו הצדדים למשבר ובמהלך הדיונים המשפטיים טענה דנה, כי הכספים שהעביר אביה, ניתנו להם כהלוואה אשר על אביב להשיב מחציתה לאביה.
 

ירושות וצוואות

הוראת  סעיף 8 (א) לחוק הירושה אוסרת על הסכם בדבר ירושתו של אדם שלא באמצעות צוואה. אם כך הדבר הרי שקיימת התנגשות בין הוראת סעיף זה לבין הסכם ממון שעורכים בני זוג- איזו הוראה גוברת? נקבע כי: "לא מן הנמנע ש"הסכם ממון" שאושר כדין יכול לקבוע, למי יהיה נכס פלוני במות אחד מבני הזוג".
 
 

ידועים בציבור

בפסיקה מאוחרת יותר נראה שניתן היה לברר את החיוב במזונות של ידועה בציבור שנעזבה על ידי בן זוגה באופן חד צדדי, גם על הסכם מכללא, מעין קונסטרוקציה חוזית, אך כמובן כל מקרה נבחן לפי נסיבותיו המיוחדות.
 

בעבודת המשרד שלנו, אנו מקפידים על כמה דברים חשובים:

מתן הסבר מקיף ללקוח שלנו, מול מה הוא עומד, מה יהיו הטענות נגדו ואיך הוא אמור להתגונן בפניהן.

שיתוף הלקוח בבחירת הערכאה המשפטית המתאימה לתיק, בין אם זה בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה.

בחירת הטקטיקה המשפטית שצפויה להיות היעילה ביותר.

הסבר מלא ללקוח, אילו מסמכים הוא צריך לאסוף ומה יוצג בפני הערכאה המשפטית.

במקרים מסוימים, הפנייה של הלקוח לעריכת משא ומתן לעריכת הסכם גירושין, משא ומתן אותו אנו מלווים מהרגע הראשון או אם יש אפשרות, הפנייה להליך גישור.

מומחית לדיני משפחה-גירושין, ירושות וצוואות
לתיאום פגישה ראשונית חייגו 077-2060170 | 052-3597978 או מלאו פרטיכם בטופס: