מה חשוב לדעת על הורות משותפת?
אחת הדרכים היפות להקמת משפחה בשנים האחרונות היא ליצור אותה בין אנשים שמכבדים אחד את השני ורוצים להביא ילדים לעולם אולם לא לחיות בזוגיות. הורות משותפת היא משפחה שקמה ללא נישואין או חיים משותפים וזה יכול להיות גם בין בני זוג שחיים בנפרד או אנשים שהכירו זה את זו אך ורק למטרה זו. עורך דין משפחה שמנסח ועורך הסכם כזה מביא לפני הצדדים את כל הסוגיות שיש לפתור ולהסכים עליהן לפני מעשה על מנת לקבוע כמה שיותר עקרונות חשובים להורים לפני שהם נתקלים בהם בחיים – אורח החיים בכל אחד מהבתים, האם לגור קרוב או האם מותר לאחד מבני הזוג לעקור מהמדינה למדינה אחרת, ערכים דתיים או חילוניים, לאיזה מוסדות חינוך יישלחו, זמני שהות, הוצאות שונות ועוד.
הורות מכבדת עם גבולות
כשיש הורות משותפת צריך להכיר בגבולות של כל אחד מההורים ומה שחשוב לו בביתו. צורת חיים כזאת דומה מאוד לחיים של זוגות גרושים שמגדלים ילדים יחד אבל בשני בתים, וזאת ההשוואה הכי קרובה לכך, יחסית. ההבדל הוא שלא תמיד מדובר בזוג מלכתחילה ויש מקרים שבהם זה לא היה קיים מעולם. אם מדובר בהורים שיש ביניהם גם זוגיות, כמובן שמומלץ גם לנסח הסכם חיים משותפים שמשלים את ניסוח הסכם הורות משותפת, ומקיף בכך כל היבט בחיים של המשפחה. זוהי משפחה מודרנית שיש בה היבטים שונים שמעוגנים בהסכמים ובכך יש יתרונות רבים.
היתרונות של הסכמי חיים
התובנות שנוצרות תוך כדי חיים משותפים הן אותן תובנות שמובילות זוגות לערוך הסכמים לפני שמתחילים לחיות יחד. עורך דין טלי אבידן מעודדת זוגות לעשות זאת מראש משום שזה מגביר את ההסכמה לגבי הערכים המשותפים או הנפרדים של בני זוג, ומחייב אותם לחשוב מראש על העקרונות שלהם לפני שהם מתחילים לחיות יחד. זה מונע מריבות וויכוחים ועוזר לבנות גשר של הבנה בין בני זוג. זה נכון על אחת כמה וכמה כאשר מה שרוצים זו רק הורות משותפת שמחייבת גישור על פערים לטובת הילדים וכדי לעשות זאת בצורה הטובה והנכונה ביותר.