למה צריך הסכם חיים משותפים?
מיסוד החיים המשותפים לא חייב לעבור ברבנות ובתעודת נישואין אבל מומלץ מאוד לנסח ולערוך הסכם חיים משותפים בכל מקרה. זה חשוב במיוחד למי שלא רוצה לחיות כזוג אבל מתכנן הבאת ילדים לעולם על בסיס הסכמה שהוא רוצה הורות משותפת בשלב כלשהו. זה מומלץ במיוחד כאשר הכל תקין והרבה לפני שמתחילים בחיים המשותפים עצמם. זה מאפשר מבט בהיר ובוחן לעומק של כל מה שמרכיב את החיים המשותפים ועוזר לנסח בצורה ברורה את מה שחשוב לכם לקבוע מראש: ענייני רכוש, משמורת וחינוך הילדים, ניהול פיננסי של משק הבית, פנסיה ואפילו אורח חיים. תתפלאו לדעת כמה אנשים לא מקדישים לכך מחשבה בזמן ונתקלים בכל הסוגיות האלה רק לאחר שהם מתחילים לחיות יחד, ורק אז מתגלעות מחלוקות.
הסכם חיים משותפים מקל על הבנות
כשמבינים לקראת מה הולכים, מה חשוב לכל אחד מבני הזוג ועל מה מוכנים להתפשר, זה מקל על החיים המשותפים עצמם. ללכת לקראת זוגיות או הורות משותפת בעיניים פקוחות זה צעד חיוני שגם פותר הרבה מחלוקות מיותרות בעתיד. מניסיונה המקצועי, עורך דין טלי אבידן יודעת כמה זה גם מקרב ומגשר על פערים להבין מראש אילו חיים זוגיים אתם מתכננים לעצמכם ואילו הסכמים אפשר לקבוע מראש כדי למנוע קרע מיותר. זה הרבה יותר נוח לערוך הסכם חיים משותפים למקרה של פרידה או בכלל, כדי להסכים מראש ולעגן את העקרונות והערכים שחשובים לכם בחיים.
לטפל בנושא ברגישות ובאמפתיה
כשיש לכם עורך דין משפחה שהוא אמפתי ורגיש הוא יכול לערוך הסכם חיים משותפים על סמך היכרות אתכם וגם על סמך הניסיון המקצועי שלו. מלבד מה שחשוב לכם כזוג וכמשפחה, רצוי לשמוע על אילו עוד נושאים כדאי להסכים מראש ולנסח בצורה מסודרת, משום שזהו המפתח של חיים נטולי מריבות שאפשר היה לפתור מראש אילו היו דנים בכך לפני כן. כשלא נמנעים מעיסוק בסוגיות רגישות אפשר לגלות שהאהבה והרצון הטוב מסייעים לגישור הרבה יותר טוב מאשר מאבקים מיותרים תוך כדי החיים. המסקנה המתבקשת היא שכשהסכם כזה מאושר בבית המשפט אפשר להתפנות למלאכת החיים עצמה מבלי להתעכב בגלל ויכוחים.