זמני שהות

זמני שהות

זמני שהות, נועדו לשמור על קשר רצוף ויציב של הקטינים עם ההורה הלא משמורן.

אינטנסיביות המפגשים ואורכם, נקבעים על פי נסיבות המקרה הספציפי וגיל הקטינים.

מוסכם, כי קיומם של זמני שהות הנו חלק בלתי נפרד מטובתם של קטינים, וטובה זו הנה ערך על.

רבות נכתב על  חשיבות הקשר בין קטינים ובין שני ההורים – הקשר ההדוק, התכוף והסדיר, הוכר כאבן בוחן להתפתחות תקינה של קטינים, וליכולתם לעבד בצורה טובה יותר את משברי הגירושין.

מחקרים מצאו כי חשיבותו של הקשר בין ההורה המשמורן ובין ההורה שאינו משמורן, מצויה במרכזה של בחינת טובתם של קטינים. הורה הפוגם באיכות הקשר, פוגם למעשה בהתפתחות הקטין עליו הוא מופקד.

הערכאה המוסמכת לדון בזמני השהות ובמשמורת הקטינים תעשה זאת על פי עקרון טובת הילד. לבית המשפט לענייני משפחה ולבית הדין הרבני סמכות מקבילה לדון בנושא משמורת וזמני שהות, בהתאם למרוץ הסמכויות.

קביעת הערכאה המוסמכת תיעשה בהתאם להמלצות פקידת  סעד לסדרי דין הממונה על ידי הערכאה הדנה בתיק בהתאם לתסקיר אשר ייכתב בעניינה של המשפחה.

מקובל לקבוע זמני שהות באמצע השבוע – פעם או פעמיים: מתום המסגרת החינוכית ועד לשעות הערב / היום למחרת. ( זמני שהות נרחבים).

כמו כן, מקובל לקבוע זמני שהות בכל סופשבוע שני: מתום המסגרת החינוכית ועד למוצ"ש / למסגרת החינוכית היינו יום ראשון בבוקר.

חופשות וחגי ישראל מחולקים בין ההורים בצורה שוויונית במחזוריות של שנתיים: אם הקטין שהה במחיצת אחד ההורים בראש השנה, הרי שבשנה שלאחר מכן ישהה במחיצת ההורה האחר.

הפרת זמני השהות, יכולה להתבצע מטעם ההורה המשמורן ומטעם ההורה שאינו משמורן.

הפרת זמני השהות על ידי ההורה המשמורן יכולה להיעשות על ידי סיכול קיומם של זמני השהות באמתלות שונות, כגון, מחלת הילד, שעורי בית, חוגים בימים שנקבעו לזמני שהות, וכו´.

גם הסתה של אחד ההורים את הקטין כלפי ההורה האחר- תיחשב כהפרת זמני השהות.

הפרת זמני השהות, על ידי ההורה הלא משמורן, יכולה להיעשות על ידי אי הופעתו של ההורה הלא משמורן למפגשים עם הקטין, דבר אשר גורם לקטין למפח נפש ולנזק רב.

דמי מזונות דורש נסיבות חריגות למדי דוגמת מצב בו הילדים מתנכרים לאביהם וזאת נוכח הסתה של האם וזאת למרות שהאב מנסה לקרב את הילדים אליו. במקרה שכזה, קבע בית המשפט כי האב אינו כספומט וכי להתנהגות השלילית כלפיו יש מחיר.

בשנים האחרונות נשמעו קריאות להרחיב את אמצעי האכיפה לצורך קיומם של זמני שהות.
דו"ח ועדת רוטלוי ביקש להכיר בעיקרון אחריות הורית משותפת ולעגן חובתה של המדינה לסייע להורים במילוי האחריות ההורית.
דו"ח הביניים של הועדה לבחינת ההיבטים המשפטיים של האחריות ההורית בגירושין, ברשותו של פרו´פ שניט, ביקש אף הוא לאפשר הפעלת אמצעי אכיפה משפטיים כלפי הורה המפר את האחריות.
בתי המשפט ראו להרחיב את מגוון הכלים הניתנים להורים, ולערכאות, על מנת לאכוף זמני שהות וקשר.
כך, מקום בו תסמונת הניכור ההורי, וסרבנות הקשר ניכרה לעין, נשקלה.
לעיתים, הורה ביהמ"ש על הטלת קנס עקב אי קיום זמני השהות, בין מצד ההורה שעליו לבקר ובין מצד ההורה המשמורן אשר נדרש לאפשר הביקור.
במרץ 2010 הוגשה הצעת חוק "אכיפת זמני שהות", אשר כללה מתן כלים בידי בית המשפט, לאכוף זמני שהות, ולמנוע הפרה שלהם.
בתי המשפט לא היססו להטיל סנקציות כספיות, של קנס, בגין אי קיום זמני שהות ואף סנקציה של מאסר על אב המונע סדרי ביקור מול סבים.
המלצות

מה הלקוחות אומרים עליי

מעיין
קרא עוד
טלי יקרה!
תודה על הדאגה. תודה על התמיכה. תודה על ההיענות. תודה על התגובה הזריזה. תודה על ההקשבה. תודה על המחשבה והנתינה. תודה על מי שאת!
חיבוק ואהבה
מיכל
קרא עוד
לכבוד רויטל אבידן היקרה!
אמיצה ומוכשרת בטרוף.
לכן שלחתי לך משהו ממני למשרד בהמון הערצה והערכה. מוסרת לך שוב תודה רבה על התקופה שהיית שם בשבילי אז חג שמח. אוהבת
נטע
קרא עוד
לטלי היקרה!
אישה חזקה עם שליחות נפלאה בעולם. שתמיד תשמחי את הנשים היקרות שלך. ותהיי סנגורית טובה עבורן. תודה על הכל, רוב בריאות ונחת!
מעריכה
שרה
קרא עוד
רויטל היקרה! אין בפי מילים לתאר את הערצתי אליך… אני פשוט לא יודעת איך אפשר להודות לאישה מקסימה כמוך, שכלל לא מכירה אותי ונותנת את כל הנשמה בשביל לעזור… ועיקר לעזור! קשה למצוא במדינתינו הקטנה מישהי עם לב כל-כך רחב ורצון ענק לעזור לזולת וכל זה בלב שלם!
הקודם
הבא